top of page

Belgialaiset vohvelit ja karviaishillo

Viikonloppubrunssit ovat mielestäni mahtava keksintö! Herätä myöhään ja puuhastella keittiössä kaikessa rauhassa ja valmistaa jotain herkullista. Itse vihaan kiirettä ja sen aiheuttamia harmaita hiuksia, siksi on mukavaa pysähtyä hetkeksi ja tehdä rauhassa ruokaa. Meidän viimekertainen brunssi sisälsi ihania belgialaisia vohveleita. Olen aina halunnut korkean vohveliraudan ja sellasen myös sain hankittua. Tällä ohjeella tulee kuohkeita ja rapeita vohveleita, takuuvarmasti onnistuu! Olen tehnyt tällä ohjeella muutaman satsin vohveleita ja joka kerta on onnistanut. Ohjeesta tulee noin 9-10 kpl vohveleita.

Raaka-aineet

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl sokeria (tai vähän alle)

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1/3 tl suolaa

  • 3 kananmunaa

  • 2 dl maitoa

  • 150 g voita

Valmistusohje

1. Sulata voi ja nosta se sivuun jäähtymään muun valmistuksen ajaksi.

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä suola. Sekoita toisessa kupissa maito ja kananmunat.

3. Sekoita nämä keskenään ja lisää sekoituksen loppuvaiheessa hieman jäähtynyt voi joukkoon.

4. Sekoita taikina hyvin vispilällä sekaisin ja paista vohveliraudalla vohveliraudan ohjeiden mukaan.

5. Nautiskele esimerkiksi hillon, kermavaahdon, sokerin, marjojen ja/tai vaikka siirapin kanssa. Minulla jäi kakusta ylimääräistä suklaakastiketta ja pensasmustikoita, toimii oikein hyvin! Myös erilaiset hedelmät toimivat vohvelien kanssa esim. Kiivi ja pakastemustikat sekä loraus siirappia. Löydä oma suosikkisi.

Vinkki! Ei muuten kannata pelästyä, jos vohvelit eivät ole rapeita heti, kun avaat raudan. Nosta vohvelit lautaselle ja ne rapeutuvat pienen jäähtymisen aikana.

Pakko myöntää etten ole koskaan tehnyt mitään hilloa itse. Sain vanhempien puutarhasta kilon punaisia karviaisia (vaikka pyysin litran herkuttelua varten) ja niin ne oli käytettävä. Hillon tekeminen oli yllättävän helppoa. Ensin saksin karviaisten päädyt pois ja keitin hillosokeripaketin ohjeiden mukaisesti. Simppeliä ja uskomatton herkullista! Poikaystäväni ei useinkaan jakele suuria kehuja, mutta nyt hän söi purkillisen hilloa yhdeltä istumalta ja sanoi, että onnistuin täydellisesti :D Karviainen on ihanan kirpeä, eikä tunnu ylimakealta hillona. Suosittelen!

0808_105.jpg
Tervetuloa

Tekeekö mieli toista aamupalaa? Tervetuloa löytämään herkullisia reseptejä arkeen ja juhlapöytään!

Päätin yhdistää kaksi intohimoani: valokuvauksen ja ruuanlaiton. Näin syntyi idea pistää oma pieni blogi pystyyn, johon voisin kerätä hyviä reseptejä ja ennen kaikkea kokeilla uusia makuelämyksiä.

~Jaana Virronen

Viimeisimmät
Arkisto
Tagit
Tunnisteita ei vielä ole.
bottom of page