top of page

Letitetty pullakranssi

Opinnäytetyöni on ikävä kyllä syönyt minulta paljon aikaa ja voimia, mutta yritän tässä lomassa pientä reseptipäivitystä saada aikaan! Täällä meidänkin luona on flunssa käynyt kumpaakin osapuolta kiusaamassa ja olon parantamiseksi päätin tehdä ikilempparipullaa nimittäin pullakranssia. Se on helppo tehdä ja on myös kaunis. Taikina ja täyte on samanlainen kuin tavallisissa korvapuusteissakin, mutta muoto on vähän muunlainen. Aikoinaan kun löysin tämän reseptin, olin innoissani ja ensimmäisellä kerralla kranssi onnistuikin. Toisella kerralla kokeilin kuivahiivalla, mutta se ei ulkonäöllisesti onnistunut niin hyvin, vähän lähti reunat räjähtämään uunissa. Joten nyt olen tyytynyt vain tuorehiivaan ja kerran sitä voi myös pakastaa, niin hiivaa löytyy aina. Tähän versioon laitoin kauramaitoa ja todella hyvin on toiminut maidon korvikkeena leivonnaisissa (tein myös vohveleita kauramaidolla).

Tässä näette hieman uutta kuvaustyyliäni, jota käytän opinnäytetyössäni. Tumma puupohja on minun tekemä ja se on otollinen kuvausalusta niin ylhäältä päin kuin sivustakin otettujen kuvien kanssa. Pitäisi varmaan hankkia lisää erilaisia puupintoja, tummaa ja vaaleampaa. Parvekkeen pilvinen valo on paras valo :D Olen saanut kaiken tarpeellisen juurikin siellä. Asunnossamme on kyllä isot ikkunat, mutta sisäkuvaus tuottaa edelleen päänvaivaa.

Siitä vaan viikonloppuna pullan tekoon!

Raaka-aineet

  • 4,5 dl jauhoja (vehnä- tai spelttijauhoja)

  • ½ tl suolaa

  • 120 ml maitoa tai kauramaitoa

  • 17 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

  • 30 g sulatettua voita

  • 1 kananmunan keltuainen

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl kardemummaa

Täyte

  • 60 g sulatettua voita

  • 4-5 rkl sokeria

  • 2 rkl kanelia

Valmistusohje

1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sokeri. Anna hetken tekeytyä.

2. Lisää kananmunan keltuainen, sulatettu voi, suola, kardemumma ja jauhot vähitellen sekoittaen. Taikina on valmista kun se ei enää tartu käsiin. Tee taikinasta pallo ja ripottele päälle hieman jauhoja. Jätä taikina peiteltynä lämpimään paikkaan noin tunniksi.

3. Lämmitä uuni 200-asteeseen. Jauhota pöytä ja kaulitse taikinasta suorakulmion muotoinen levy, noin 1 cm korkea.

4. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä tasaisesti taikinan päälle. Rullaa taikina leveyssuunnassa pitkoksi.

5. Leikkaa veitsellä pitko pituussuunnassa keskeltä, niin että yksi pääty on auki ja toisessa pitko on kiinni.

6. Leititä kahdesta pitkohaarasta letti niin, että täytepuoli jää ylöspäin kun yhdistät nämä kaksi puolta. Siirrä letitetty pitko leivinpaperilla vuoratulle pellille ja yhdistä päädyt keskenään. Muotoile ympyräksi.

7. Ripottele pinnalle vielä hieman kaneli-sokerisekoitusta ja laita uuniin noin 30 minuutiksi. Riippuen uunista voit jättää kranssin vielä lopuksi 175-asteeseen 5-10 minuutiksi, että se saisi hyvän värin muttei pala.

8. Ota kranssi pois uunista ja voit halutessasi ripotella sokeria päälle. Jäähdytä hetki ja nauti sellaisenaan.

0808_105.jpg
Tervetuloa

Tekeekö mieli toista aamupalaa? Tervetuloa löytämään herkullisia reseptejä arkeen ja juhlapöytään!

​

Päätin yhdistää kaksi intohimoani: valokuvauksen ja ruuanlaiton. Näin syntyi idea pistää oma pieni blogi pystyyn, johon voisin kerätä hyviä reseptejä ja ennen kaikkea kokeilla uusia makuelämyksiä.

​

~Jaana Virronen

Viimeisimmät
Arkisto
Tagit
Tunnisteita ei vielä ole.
bottom of page