top of page

Mozzarella-kasvispiiras


Kovasti on ollut kiireitä tässä kesän aikana ja on kyllä harmittanut, etten ole pystynyt niin aktiivisesti päivittämään tätä omaa ruokablogiani! Nyt pyrin postaamaan kerran viikossa, todennäköisesti viikonloppuisin, joten kiitos kärsivällisyydestä ja seuraamisesta! Kesä meni hujauksessa ohi tehden kirjaprojektiani. Kirjasta voisin tehdä ihan oman postauksen kuvilla ja taustoilla, joten odotan sopivaa ajankohtaa sen kertomiselle. Lyhyesti kerrottuna, minulla on ollut ilo tehdä omaa keittokirjaa meidän perheen venäläisestä keittiöstä. Projekti lähti liikkeelle konseptin luomisesta, joka oli opinnäytetyöni aiheena ja siitä se sitten lähti! Sain kustantajan kiinnostumaan teoksesta ja sen parissa olen puurtanut kirjaa kasaan valokuvaamalla, kirjoittamalla ja taittamalla. Mutta tästä aiheesta vielä lisää myöhemmin!

Minulla oli mukava kuulla, että blogini insta-tiliä seurataan, josta sain lisää energiaa myös itse blogin kirjoittamiselle. Toki ruoanlaitto on ollut joka päivä läsnä, mutta kirjaprojektin ohella on ollut vaikea keskittyä muiden ruokien kuvaamiseen ja siitä kertomiseen. Joten tämän postauksen aiheena onkin jo vähän vanhentunut kuvakokoelma mozzarella-kasvispiirakasta, jonka tein jonkin aikaa sitten. Kuten monet ruoat joita olen tehnyt, ovat pohjautuneet ylijäämiin. Tämäkin piiras sai inspiraatiota jääkaapin jäännöksistä. Olin ostanut ruoanlaittomozzarellaa ja tuoretta basilikaa. Jääkaapista yleensä löytyy aina kermaa ja vihanneksia, joten niitä oli helppo myös yhdistää piirakan täytteeksi. Pakkasessa oli jäänyt suolainen piirakkapohja, joten lähdin tuumasta toimeen. Löysin hyvän perusohjeen Pirkan sivuilta, joten lähdin sitä mielelläni muokkaamaan oman maun mukaisesti. Alhaalta löydätte minun versioni piirakasta.

Raaka-aineet

  • 150-200 g mozzarellaa (ruoanlaittoon tarkoitettu juusto sopi hyvin, eikä piirakka vety liikaa)

  • 250 g luumutomaatteja

  • puolikas kesäkurpitsa

  • 1 punasipuli

  • 0,5 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

  • 2 kananmunaa

  • 1 prk ruokakermaa (rasvaisuus maun mukaan)

  • 3-6 rkl vihreää pestoa

  • mausteita maun mukaan, suolaa, pippuria, yrttejä

Lisäksi

  • Tuoretta basilikaa koristeeksi

Valmistusohje

1. Painele valmis taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

Leikkaa kesäkurpitsa ensin puoliksi pituussuunnassa ja sitten sopivan levyisiksi paloiksi. Kuutioi sipuli. Paista vihanneksia hetki pannulla tilkassa öljyä. Muista maustaa suolalla.

Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Laita osa vihannesseoksesta esikypsennetyn piirakkapohjan päälle ja sen päälle viipaloituja mozzarellapaloja tomaattien kanssa. Kerrosta vihannesseoksesta ja mozzarellasta piirakka täyteen. Mausta pippurilla ja suolalla.

Sekoita munat, ruokakerma ja pesto kulhossa sähkövatkaimella. Kaada seos piirakkavuokaan. Paista 200-asteessa uunin alatasolla vielä noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa haaleana tai kylmänä.

Mukautettu: K-Ruoka

0808_105.jpg
Tervetuloa

Tekeekö mieli toista aamupalaa? Tervetuloa löytämään herkullisia reseptejä arkeen ja juhlapöytään!

Päätin yhdistää kaksi intohimoani: valokuvauksen ja ruuanlaiton. Näin syntyi idea pistää oma pieni blogi pystyyn, johon voisin kerätä hyviä reseptejä ja ennen kaikkea kokeilla uusia makuelämyksiä.

~Jaana Virronen

Viimeisimmät
Arkisto
Tagit
Tunnisteita ei vielä ole.
bottom of page