top of page

Kerrostettu taatelikakku


Lupasin teille tämän minun kerrostetun taatelikakun ohjeen myös tänne minun blogin puolelle~

Joulu on leipomisen parasta aikaa! Siksi kaikenlaiset maustekakut tuovat minulle mieleen jouluisen lämmön. Päätin tänä vuonna tosin kokeilla jotakin erilaista ja muuttaa perinteisen taatelikakun jouluisen juhlapöydän kerroskakuksi. Tässä taatelikakussa yhdistyy maustekakun kuohkeus ja rahkatäytteen silkkinen maku. Tämä kakkupohja saa makeutensa taateleista, mutta jos tunnet itsesi sokerihiireksi niin voit lisätä hieman tavallista sokeria taikinan joukkoon. Olen aikoinaan saanut ohjeen ystävältä, mutta se on muokkautunut vuosien aikana ja nyt se on saanut juhlallisen muotonsa.

Olisi hienoa päästä näkemään myös sinun näkemyksesi taatelikakusta Instagramissa #cookwithwasb ja #wasbjoulu. Ja jos loihdit jotain aivan ainutlaatuista, niin mielelläni ihastelen myös muita kokkailuja!

10 annosta

Raaka-aineet

250 g kuivattuja taateleita

1,5 dl vettä

200 g voita

2 kananmunaa

2 rkl marjalikööriä

1 tl vaniljaekstraktia

0,5 dl maitoa

4,5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

Voita voiteluun ja korppujauhoja metallivuokaan

Täyte

300 g tuorejuustoa

300 g vaniljarahkaa

1 rkl tomusokeria

Punaista elintarvikegeeliä

Kourallinen kirsikoita ja karpaloita

Sokeroituja kirsikoita maun mukaan

Lisäksi rosmariinia ja sokeroituja karpaloita koristeeksi

Välineet

3 kpl 15 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa (silikoninen tai metallinen)

Valmistusohje

1. Jos käytät metallisia vuokia, niin voitele ja korppujauhota ne etukäteen. Itse käytän silikonivuokia ja niihin riittää vain pieni sipaisu sulaa voita pohjalle.

2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi (voit käyttää normaalisuolaista voita, joka tasapainottaa sokerin makua). Ota taateleista kivet pois ja laita ne kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja kiehauta välillä sekoittaen. Lisää taatelimassaan voi ja sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut joukkoon.

3. Kaada taateliseos kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovalla vauhdilla, kunnes seos on jäähtynyt (ei tarvitse olla täysin kylmä, muttei kannata jättää liian kuumaksi). Lisää seokseen kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi.

4. Lisää massaan marjalikööri ja vaniljaekstrakti (sekä halutessasi sokeria maun mukaan). Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet ja lisää ne osissa taikinaan.

5. Kaada valmis taikina tasaisesti kolmeen voideltuun vuokaan. Pyöräytä taikinaa vuoan sisällä, joka tasoittaa pinnan. Paista kakkupohjia 175-asteessa noin 30-40 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyys hammastikulla. Älä paista pohjia liian kuiviksi. Jätä pohjat jäähtymään kokonaan ennen kokoamista. Itse tein pohjat edellisenä päivänä ja kokosin seuraavana, kakkupohjan maku vain paranee jääkaapissa.

6. Täytettä varten notkista tuorejuusto ja tomusokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vaniljarahka. Tiputtele pinnalle ohuesti elintarvikegeeliä ja sekoita kevyesti lastalla, niin että täytteen pintaan jää kauniita punaisia raitoja.

7. Kokoamista varten leikkaa pohjien kupolit pois (voit käyttää leikattuja osia sellaisenaan tai murustaa rahkaisen jälkiruoan kaveriksi). Aseta yksi pohja tarjoilualustalle ja lusikoi täytettä rennolla otteella pohjan päälle. Lisää täytteen päälle vähän kirsikoita ja karpaloita. Sokeroidut kirsikat kannattaa leikata puoliksi ja lisätä muutaman jokaisen kerroksen väliin tuomaan makeutta. Toista sama vaihe toiselle pohjalle. Päällimmäisen pohjan päälle voit laittaa reilummalla kädellä täytettä sekä marjoja. Koristele rosmariinilla ja tomusokerilla.

8. Tarjoile heti teen tai kahvin kanssa. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa noin 5 päivää. Kannattaa ottaa kakku hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

0808_105.jpg
Tervetuloa

Tekeekö mieli toista aamupalaa? Tervetuloa löytämään herkullisia reseptejä arkeen ja juhlapöytään!

Päätin yhdistää kaksi intohimoani: valokuvauksen ja ruuanlaiton. Näin syntyi idea pistää oma pieni blogi pystyyn, johon voisin kerätä hyviä reseptejä ja ennen kaikkea kokeilla uusia makuelämyksiä.

~Jaana Virronen

Viimeisimmät
Arkisto
Tagit
Tunnisteita ei vielä ole.
bottom of page