top of page

Pikkupizzat


Näitä pikkupizzoja tulee tehtyä aina silloin tällöin. Niitä on tosi helppo valmistaa ja maistuvat aina hyviltä. Kerran teimme pizzaversion hirven jauhenlihalla ja sen jälkeen siitä on tullut meidän suosikki! Tulen hyvin toimeen hiivataikinan kanssa, eikä pizzataikinan teko olekaan sen vaikeampaa. Omatekoinen pizza on myös vähän kevyempää, kuin kaupan pakasteserkku. Suosikkiraaka-aineeni pizzassa on nykyään ricotta-juusto. Yhdessä italialaisessa ravintolassa olen aina ottanut pizzan johon tulee ricotta-juuston lisäksi ilmakuivattua kinkkua, tomaattia, rucolaa ja vähän parmesaanilastuja. Ikävä kyllä tätä herkkupizzaa ei ole enää ravintolan menu-listalla, mutta nyt voin tehdä aina omia versioita siitä! Pikkupizzoihin on vaikea lisätä ilmakuivattua kinkkua, mutta isompaan versioon sitä on myöhemmin pakko kokeilla. Viikonloppuisin on ihana upottaa kädet taikinaan ja leipoa niin suolaisia kuin makeitakin leipomuksia. Arkisin ei tahdo sellaiselle riittää aikaa, ikävä kyllä. Suosittelen tämän pizzan maistamista! Ihanan leppoisaa sunnuntaita~

12 pikkupizzaa

Raaka-aineet

Pohja

2,5 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl sokeria

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

5-6 dl pizzajauhoja

Täyte

1/2 prk paseerattua tomaattia

1 paprika

1-2 punasipulia

4-5 herkkusientä

300 g hirven jauhenlihaa

1/2 prk ricotta-juustoa

1 ps mozzarella-raastetta

Valmistusohje

1. Valmista ensin pohja. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva veteen. Lisää oliiviöljy, sokeri ja suola. Alusta taikina jauhoilla kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

2. Pese ja pilko sopiviksi paloiksi kaikki vihannekset. Valmistele myös muut täytteet helposti laitettavaan muotoon (esim. kulhoihin).

3. Tee taikinasta tasapaksuinen pötkö jauhoitetulla pöydällä. Leikkaa se 12 samankokoiseen osaan ja pyöritä niistä kevyesti pallot. Kaulitse jokainen pallo noin käden kokoiseksi ja laita se leivinpaperille pellin päälle. Kaulitse kaikki palat.

4. Levitä pohjan päälle tomaattisosetta ja sen päälle kaikki täytteet. Kannattaa laittaa pohjalle isoimmat täytteet kuten herkkusieni ja paprika. Laita viimeiseksi muutama nokare ricotta-juustoa ja peitä pizza ripauksella mozzarella-raastetta.

5. Paista pizzoja keskitasolla 200-asteessa noin 15-20 minuuttia. Syödään heti lämpiminä! Lisää päälle lempimausteita kuten oreganoa, tuoretta ruohosipulia ja vaikkapa bbq-kastiketta.

0808_105.jpg
Tervetuloa

Tekeekö mieli toista aamupalaa? Tervetuloa löytämään herkullisia reseptejä arkeen ja juhlapöytään!

Päätin yhdistää kaksi intohimoani: valokuvauksen ja ruuanlaiton. Näin syntyi idea pistää oma pieni blogi pystyyn, johon voisin kerätä hyviä reseptejä ja ennen kaikkea kokeilla uusia makuelämyksiä.

~Jaana Virronen

Viimeisimmät
Arkisto
Tagit
Tunnisteita ei vielä ole.
bottom of page