top of page

Ihanan vihreä pasta


Lihan karsiminen ruokavaliosta on lähtenyt pikkuhiljaa liikkeelle myös minulla. En oikeastaan ole enää pitkään välittänyt punaisen lihan mausta, mutta pyrin syömään sitä kerran pari viikossa pienissä määrin. Enemmän kuluu kanaa ja kalaa, mutta haluaisin lisätä pelkästään lihattomia annoksia viikottaiseen ruokavaliooni. Olen tunnetusti huono seuraamaan reseptejä, vaikkakin saatan ottaa sieltä ideoita sekä tekniikoita omaan tekemiseeni. Viikonloppuna mietin, mitä sitä taas tekisi lounaaksi, joka olisi vihreää. Sitten kaapista löysin pelkästään vihreistä aineksista ja päätin kokeilla jotakin rohkeaa itselleni: improvisoida kasvisruokaa pöytään.

Vihannekset olivat minulle entuudestaan tuttuja ja pastaakin oli jäljellä jääkaapissa. Ne olivat helppoja yhdistää, mutta en halunnut mitään kastikkeita vaikkakin jotain kastikkeenomaista tuleva pasta tarvitsisikin. Harmittelin, ettei meillä ollut valmista pestoa, se olisi sopinut kuin nenä päähän. Sitten mieleeni tuli pakasteherneet, sillähän saisi vaikkapa hernesosetta päälle. Tuumasta toimeen yhdistin perinteiset pestonainekset herneiden kanssa. Pakko myöntää, että yllätin jopa itseni tällä ajatuksella. Hernepestosta tuli ihanan väristä ja makukin oli kohdillaan! Voin sanoa onnistuneeni, kerran lihansyöjä-avopuolisoni söi annoksensa ja sain kehujakin :)

2 annosta

Raaka-aineet

250 g basilika-tuorepastaa

100 g vihreitä papuja

200 g ruusukaaleja

1 valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

Suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Muutama parmesaanilastu

Hernepesto

3 dl pakasteherneitä2 rkl parmesaaniraastetta1 rkl sitruunamehuaPari kourallista pinjansiemeniäLoraus kauramaitoaSuolaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Laita pannulle oliviiöljyä ja silppua valkosipuli joukkoon. Lisää vihreät pavut ja paista hetki miedolla lämmöllä. Kiehauta ruusukaalit sillä välin.

2. Ota ruusukaalit pois vedestä ja puolita ne. Laita ne toiselle pannulle voinokareen kanssa ja paista kaunis pinta. Yhdistä pavut ja ruusukaalit samaan pannuun, sekoita maut yhteen.

3. Hernepestoa varten sulata herneet ja laita kaikki ainesosat tehosekoittimeen. Surrauta pesto sopivan paksuiseksi. Koostumuksen pitäisi olla lusikoitavaa, ei juoksevaa.

4. Keitä muutama minuutti tuorepasta sopivaksi (käytin valmista basilika-tuorepastaa, mutta mikä tahansa pasta sopii). Kaada keitinvesi pois ja lisää pastan joukkoon lusikallinen hernepestoa, sekoita hyvin.

5. Asettele lautaselle ensin pasta ja päälle vihreät vihannekset. Lopuksi muutama lusikallinen hernepestoa. Koristele parmesaanilastuilla ja nauti!

0808_105.jpg
Tervetuloa

Tekeekö mieli toista aamupalaa? Tervetuloa löytämään herkullisia reseptejä arkeen ja juhlapöytään!

Päätin yhdistää kaksi intohimoani: valokuvauksen ja ruuanlaiton. Näin syntyi idea pistää oma pieni blogi pystyyn, johon voisin kerätä hyviä reseptejä ja ennen kaikkea kokeilla uusia makuelämyksiä.

~Jaana Virronen

Viimeisimmät
Arkisto
Tagit
Tunnisteita ei vielä ole.
bottom of page